地球人討論區 Seeuu.cc (本站位於美國,非香港網站)

地球人討論區 Seeuu.cc (本網站位於美國,並非香港網站)

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz

[日本] 最強可愛心機婊 「まるぴ」今年五登封面!

匿名網友  發表於 2023-7-25 08:25:11 |閱讀模式
成為贊助會員助我們永續經營! 閱讀權限80+免回帖

馬上註冊,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉地球。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?立即註冊

x

$ |) V- ?9 l1 k7 D9 Q! Y今晚要介紹嘅呢位「まるぴ」,其實去年佢剛出道時我都已經有同大家介紹過,不過當時嘅佢大學都未畢業,只係剛剛成名,。一年之後嘅今日,佢唔單止辭工全身投入藝能界,出演電影、綜藝,寫真方面更加係大爆發!淨係今年到目為止已經上過五次雜誌封面!咁即係代表佢有好多新相!咁就緊係要同大家介紹多次啦!, x  _$ Y" R# d# o% J

! D- H% u! D- w- E+ d6 z, l$ l現年24歲嘅「まるぴ」,早於大學時期就已經擔任髮型屋嘅模特兒,2021年尾首次簽約經理人公司正式開展演藝事業,再加上佢嘅網絡人氣,火速成為矚目新人之一。不過當時嘅佢一來仲讀緊書、二來似乎亦未決定好前路,甚至去年四月畢業後仲真係做過一陣OL,希望可以雙線發展。直到去年11月左右,佢就決定辭去OL工作,全面投入藝能界。進入2023年後更迎來事業大爆發,到目前為止已經上過八次雜誌,其中仲五次係封面黎,故又被封為「大躍進新人」!
5 d/ W6 G5 t) K; b  ?
0 t: D# F# U4 g2 v' D4 d" ^% z值得一提嘅係,入行初期日本傳媒通常都會用「可愛」黎稱呼佢,但近來佢就多咗個「あざとい」嘅稱號。「あざとい」全稱係「あざとかわいい」,其中後半部「かわいい」就係大熟知嘅「卡哇兒 (可愛)」,前面嘅「あざとか」其實係「機心」,加埋一齊就即係大家常聽嘅「心機婊」、「為咗吸引異性而扮可愛」咁解。雖然呢個只係大家對佢外表嘅感覺,但我覺得大部男性都唔會睇到佢幾有心機,因為大家都淨係睇到佢個心口啫。4 B  A  P* r' R4 f- I; B
( N! z2 Z7 O+ }5 M
& F" w/ I* s. t/ `% D: m
; ]1 c- Q. O: W& ]6 U! U' x& R2 { 11.jpg
* D! @7 j: F' C: a
9 H1 z7 s' x* |, @) b& z 12.jpg 9 U* l# p. X+ V3 |+ I* k( P
4 q8 k/ A1 `, [( l2 {9 M
遊客,如果您要查看本帖隱藏內容請回復
回復

stephen0380 發表於 2023-7-25 09:40:42 | 顯示全部樓層
如何提昇會員等級及閱讀權限
thanks for sharing
9 J2 F% b! f: r) n
回復

芝仔=] 發表於 2023-7-25 19:08:21 | 顯示全部樓層
thanksyoushare
回復

ZZZSSS 發表於 2023-7-25 20:47:09 | 顯示全部樓層
- e* M! i$ [& G8 s! ^( m
回復

macmine 發表於 2023-7-25 20:52:54 | 顯示全部樓層
回復

nohoney 發表於 2023-7-25 23:20:58 | 顯示全部樓層
回復

elegift 發表於 2023-7-26 01:23:03 | 顯示全部樓層
回復

johnwick 發表於 2023-7-26 16:46:49 | 顯示全部樓層
回復

abccck 發表於 2023-7-26 22:33:19 | 顯示全部樓層
thankthankthank
回復

DCAI913 發表於 2023-7-28 01:04:12 | 顯示全部樓層
So pretty.
回復